Du kender det sikkert selv. Du sidder og scroller på facebook. En sjov hundevideo dukker op. Du stopper op og ser noget af den. Du tagger din hundeglade ven og scroller videre. En virksomhed, du følger, har skrevet et opslag om et nyt produkt. Det lyder egentlig meget spændende, så du begynder at læse teksten. Men halvvejs giver du op – så spændende var det alligevel ikke, og du bliver utålmodig. Du scroller videre. En spændende video dukker op. I videoen kan du se, hvordan en virksomhed bruger rester fra en brødproduktion til at brygge en ny øl. ‘En bæredygtig løsning, som mindsker madspild – fedt’, tænker du og giver videoen et like. Du scroller videre.

Scenen ovenfor beskriver meget godt, hvor effektivt video er. Lige nu er video nemlig den mest engagerende form for digitalt indhold. Der kan være mange grunde til, at du ikke er hoppet med på video-bølgen endnu. “Jeg har ikke tid til at lave video” eller “jeg kan ikke finde ud af det” kan være nogle af de tanker, du har. Det kan også sagtens være, at det passer. Men så går jeres virksomhed glip af en masse brugerengagement! Video er kommet for at blive – og det er ikke svært at komme i gang.

Hvis du aldrig har rørt et redigeringsprogram før, kan du bruge YouTube – her kan du finde tutorials til (næsten) alt. Derudover kommer du langt med en smartphone og en mikrofon. Videoproduktion kræver ikke et helt video-crew, og det behøver heller ikke at være tidskrævende eller dyrt.

 

Her kommer nogle infografikker, som viser, hvorfor du skal bruge video-content.

 

 

Respondenterne i denne undersøgelse hævdede, at video content har en højere efterspørgsel, fordi folk er mere opmærksomme på det. Folk er mere tilbøjelige til at skippe tekst- og lydindhold. Derfor er video en god måde at fastholde brugerens opmærksomhed på.

 

 

Når alt kommer til alt, så handler det jo om, at der skal komme resultater ud af ens arbejde. Om der skal skabes brand awareness, øget salg, tiltrækning af arbejdskraft eller at holde kunder informeret – så er ROI (investeringsafkastet) essentielt. Og når det kommer til ROI af video marketing, så viser tal fra Animoto, at 88% af marketingfolk er tilfredse med deres investeringsafkast.

 

 

Video holder brugerne 88% længere tid på din hjemmeside og engagerer dem mere. Hvis du gerne vil have dine brugere til at blive længere på din hjemmeside, kan du derfor tilføje nyttigt videoindhold. De mest almindelige videoer produceret af B2C virksomheder er produktvideoer, tutorials eller andre how-to videoer.

 

 

Dette fact kommer nok ikke som en overraskelse set i lyset af de ovenstående facts. Så næste gang du skal informere dine kunder om, hvordan de bedst vedligeholder dit produkt, eller hvordan dit produkt udskiller sig fra konkurrenternes – så hvorfor ikke fortælle om det i en video? Sandsynligheden for, at en video bliver set til ende er højere end sandsynligheden for, at en tekst bliver læst til ende.

 

 

Ifølge Optinmonster giver video marketing ikke bare 66% flere kvalificerede leads, man opnår også en 54% stigning i brand awareness. Det skyldes, at kunderne ikke alene får tillid til virksomheder gennem video – de lærer også virksomheden samt virksomhedens produkter bedre at kende.