Opbyg autoritet på din hjemmeside

Linkbuilding

Linkbuilding er en strategi, hvor man får eksterne hjemmesider til at pege på ens egen side. Ved at få andre hjemmesider til at linke til din side vil du få en bedre placering på Google. Linkbuilding vil sikre dig en god placering på konkurrenceprægede søgeord.  

Linkbuilding er essentielt for dit SEO-arbejde

Med linkbuilding bliver din hjemmeside mere troværdig, hvis den har de rigtige backlinks. Disse links vil fungere som en form for referencer og anbefalinger, der får Google til at rangere din hjemmeside højere end en side, der ikke arbejder med det. Google elsker, når eksterne hjemmesider anbefaler din side, og det bliver derfor også belønnet. Hvis du har mange gode backlinks til din hjemmeside, vil du få en høj organisk placering på Google.

Det er en stor disciplin inden for søgemaskineoptimering, hvor du kan opbygge autoritet på din hjemmeside. Den gode linkbuilding består af links, som kommer fra andre troværdige sider med høj domæne autoritet.

Fordele ved linkbuilding:

Forbedret placering på Google

Øget eksponering

Øget trafik på hjemmeside

Flere konvertinger

Hvordan fungerer det?

Når du arbejder med linkbuilding, kræver det stor tålmodighed, da det skal laves over en tidsperiode, så linkene får et realistisk flow. Du vil på den måde opnå en bred og varieret linkprofil. Teksten der skal linke til din hjemmeside, skal indeholde en såkaldt ankertekst, hvilket er et, eller flere ord, som brugerne kan klikke sig videre på. I den forbindelse er det væsentligt at teksten er relevant, og at ordene er valgt nøje. Ved hjælp af en søgeordsanalyse kan man nå frem til valget af den helt rigtige ankertekst. Det betydelige er at få backlinks til din hjemmeside. Denne form for ekstern linkbuilding hører også ind under vores arbejde med off-page SEO.

Omvendt skal du også gøre brug af intern linkbuilding, hvor du linker til din egen hjemmeside. Det fungerer sådan, at du linker internt rundt på din hjemmeside til dine vigtigste og relevante undersider og landingpages. Ved at anvende denne taktik vil brugeren opholde sig i længere tid inde på netop din hjemmeside. Den interne linkbuilding er også en del af on-page SEO, hvor vi forbedrer og tilpasser dine tekster på din egen hjemmeside.

FAQ

Backlinks er links, der kommer fra andre eksterne hjemmesider til din side. Google ser positivt på disse links, da de virker som anbefalinger. De har derfor en meget stor indflydelse på din organiske placering i søgeresultaterne på søgemaskinerne.

Hver af dine backlinks er værdifulde, da Google antager dem som stemmer til din hjemmeside. Søgemaskinerne vil gerne belønne de hjemmesider med mange stemmer, og rangerer dem derfor højere blandt de mange søgeresultater. Det bidrager til din synlighed, trafik og konvertering. 

Et backlink er godt, når det kommer fra en relevant hjemmeside med en høj sideautoritet. Det vigtigste er, at dine backlinks har en god kvalitet og værdien er god. Derudover vil antallet af backlinks også hjælpe dig frem i søgeresultaterne.