#SEO

Hvad er Google My Business?

Udgivet d. 16. februar 2022
Læsetid: 6 minutter

Du har muligvis hørt om Google My Business før, men hvad er det egentlig? Og hvad betyder det for dig og din virksomhed? Det får du svar på i det her indlæg.

Google My Business

Indhold

De fleste af os søger på Google mange gange i løbet af en dag. Her er du helt sikkert stødt på den store boks med forslag til lokale virksomheder, som kommer op i søgeresultatet. Det er Google My Business, som er en vigtig funktion i din lokale SEO.

Hvordan virker det?

Funktionen Google My Business er en liste med virksomheder, som Google bruger til at vise lokale virksomheder i nærheden af brugerens placering. Listen giver brugeren de mest relevante oplysninger om virksomheden, heriblandt virksomhedens adresse, telefonnummer, åbningstider, anmeldelser, hjemmesidenavn mm. Du kan risikere, at Google allerede automatisk har oprettet en My Business for dig, men i det tilfælde er det vigtigt, at du tjekker op på oplysningerne. Hvis ikke du er oprettet, er det bare med at komme i gang.

Sådan ser ens GMB profil ud.

Hvem er det relevant for?

Google My Business er relevant for alle virksomheder. Det er det første, dine potentielle kunder ser, når de søger på enten dit virksomhedsnavn, eller den ydelse du tilbyder. Derudover bliver det nemmere for potentielle kunder at komme i kontakt med dig eller finde frem til virksomheden.

Sådan opretter du en Google My Business

Det er super simpelt at oprette en Google My Business konto, men her får du alligevel en lille guide:

1. Først skal du følge linket for at komme videre til oprettelseswebsitet: https://www.google.com/business/

2. Så skal du logge ind på den Google-profil, hvor din virksomhed er tilkoblet.

3.  Start med at søg efter din virksomhed under ”find og administrer din virksomhed”.

4.  Hvis Google allerede har tilføjet din virksomhed, skal du klikke på ”anmod om adgang” for at gøre krav på virksomheden. Hvis ikke din virksomhed kommer frem, vælger du bare ”tilføj din virksomhed til Google” og udfylder felterne. 

5. Følg de næste trin slavisk indtil du er ajour.


Brug for hjælp?

Har du brug for hjælp til at opsætte Google My Business eller andre dele af din markedsføring? Tøv ikke med at kontakte os. Vi er altid klar til at hjælpe dig med at få det meste ud af dine markedsføringskroner.

Simon Binderup

Digital Marketing Specialist

16. februar 2022

Læs vores andre indlæg

#Instagram
Læsetid: 5 min

Hvad er Instagram SEO?

Simon Binderup

Digital Marketing Specialist

#Instagram
Læsetid: 11 min

Ny eftertragtet funktion lanceret på Instagram

Helena Lillelund

Content konsulent

#SEO
Læsetid: 14 min

Hvad er god linkbuilding? (Guide 2023)

Simon Binderup

Digital Marketing Specialist