17. september 2021

Læsetid: 3 minutter

Influencere taber troværdighed

Kategori: Sociale medier

Mai Eriksen
Kommunikationsmedarbejder

De seneste år har influencer marketing domineret digital markedsføring. Men det tyder på, at der snart kommer andre boller på suppen. Den kritiske forbruger har nemlig gennemskuet de ”personlige anbefalinger.”

I løbet af de seneste år er influencer marketing blevet så attraktivt, at selv de mindste virksomheder benytter sig af strategien. Personer, med helt ned til 500 følgere, er blevet tilbudt stillingen som influencer mod gratis produkter eller betaling. Men begrebet influencer er nu blevet så udbredt, at alle efterhånden ved, hvad det er. Det er blevet tydeliggjort for forbrugerne, at de personlige anbefalinger ofte er ren forretning. Derfor vil det i fremtiden være begrænset, hvor stor effekt de personlige anbefalinger med mærkatet ”reklame” får.

Fra kritikere til ja-sigere

Inden influencer marketing begyndte at tage til, var de fleste influencere kendt som ”bloggere.” Influencerne gik op i et bestemt emne, som de delte viden om fra personlige blogge. Dengang var bloggerne kritiske over for produkter de anmeldte, men det ser man ikke mere. Kritiserer man et brandprodukt, kan det nemlig koste et senere samarbejde. Og den manglende kritik har stjålet troværdigheden og autenticiteten.

Skal du helt droppe influencere?

Målt på effektivitet, er influencer marketing måske ikke en helt billig form for branding længere. Men det skal ikke nødvendigvis afholde dig fra at benytte influencere. Det vigtigste er bare, at du vælger dem med omhu. Vælg autentiske personer som ikke er bange for at være kritiske. Fordi kritik booster troværdighed.

Er du stadig i tvivl? Så søg vejledning!

Vi vil rigtig gerne hjælpe dig med din markedsføringsstrategi! Kontakt os her.

Skal vi tage en snak sammen?

Er du lun på tanken om at lade os stå for din online markedsføring, så tøv endelig ikke med at kontakte os.

Det er helt uforpligtende. Vi er altid klar til at tage en snak om, hvordan vi kan hjælpe dig med dit projekt omend det omhandler annoncering, SEO eller din online visuelle identitet.

Læs også vores andre indlæg

Content, Sociale medier

Content i julen

Christinna Hansen

Online projektleder

Bliv klar til Black Friday

Christinna Hansen

Online projektleder

Sociale medier
Læsetid: 6 min

Vær autentisk på de sociale medier

Christinna Hansen

Online projektleder

Hvad kan vi hjælpe med?

Rejs med os

Tak fordi du vil snakke med os

Vi sørger for at vende tilbage til dig hurtigst muligt.
Tag du bare en kop kaffe mens du venter