#Hjemmeside

Vigtigheden af et responsivt webdesign

Udgivet d. 12. marts 2021
Læsetid: 2 minutter

Indhold

Er du i tvivl om, hvor vigtigt et responsivt webdesign egentligt er? Hvis ikke du vil have sparket af mobilbrugerne, så er svaret ret enkelt – ekstremt vigtigt!

Et responsivt webdesign er en brugerflade, hvor skærmbilledet tilpasser sig. Det betyder helt lavpraktisk, at en hjemmeside tilpasser sig automatisk til det device, den vises på – om det så er en smartphone, tablet eller computer.

Det betyder, at hjemmesidens størrelse tilpasses din telefonskærm, så du for eksempel ikke skal zoome ind og ud for at læse eller se hjemmesidens indhold.

Rigtig mange hjemmesider har i dag et responsivt webdesign, men der er desværre stadig virksomheder, som ikke har givet det responsive design en tanke. Og det er en stor fejl.

3 fakta om hjemmesider:

Det tager i gennemsnit brugere 0,05 sekunder at dømme en hjemmeside

85 % af brugerne mener, at en hjemmeside skal være mindst lige så god på mobiltelefonen som på computeren.

57 % af brugerne ville ikke anbefale en virksomhed, hvis den havde et dårligt webdesign til mobiltelefonIngen virksomheder er interesseret i ikke at blive anbefalet på baggrund af deres hjemmeside. Men det er altså realiteten i dagens Danmark for virksomheder uden et webdesign, der lever op til brugernes forventninger. Og med den ekstremt korte bedømmelsestid så er de mobilbesøgende så godt som væk, inden du har nået at se dig om, hvis ikke din side er mobilvenlig. Men hvor stor en andel af de besøgende er der overhovedet tale om? Fra februar 2021 kommer 56 % af den globale webtrafik fra mobiltelefoner. Over halvdelen af trafikken på hjemmesider kommer altså fra telefoner. Vigtigheden af god brugervenlighed og et telefonvenligt webdesign kan derfor ikke understreges nok.

Brug for hjælp?

Har du brug for hjælp til at optimerer dit website? Så tøv ikke med at kontakt os. Hos Graphic House er vi specialister i at udvikle hjemmesider, der kan flytte din forretning.

Emil Gandrup

Webdesigner & grafiker

12. marts 2021

Læs vores andre indlæg

#Instagram
Læsetid: 5 min

Hvad er Instagram SEO?

Simon Binderup

Digital Marketing Specialist

#Instagram
Læsetid: 11 min

Ny eftertragtet funktion lanceret på Instagram

Helena Lillelund

Content konsulent

#SEO
Læsetid: 14 min

Hvad er god linkbuilding? (Guide 2023)

Simon Binderup

Digital Marketing Specialist