#Content

Vind din målgruppe med humor

Udgivet d. 8. december 2021
Læsetid: 5 minutter

I takt med, at de sociale medier har vokset sig større, skal virksomheder kæmpe meget mere for brugernes opmærksomhed. Noget som virkelig får dit brand til at skille sig ud er humor. Hjernen bliver stimuleret, når vi ser eller læser noget sjovt, hvilket gør, at vi nemmere husker det. Derudover forstærker du også relationen til brugerne, fordi et godt grin giver følelsen af at være på bølgelængde. I dette indlæg vil du få redskaber til, hvordan du bruger humor i din markedsføring.

Indhold

Tænk i brede målgrupper

Selvom det er meget atypisk inden for kommunikation, så bør dine humoristiske kampanger henvende sig til en bredere målgruppe end normalt. Det bør de, fordi humor ikke er et præcisionsværktøj. Du risikerer derfor, at kommunikationen også når ud til personer uden for din målgruppe. Humoren skal derfor helst være forståelig for de fleste, så du ikke gør mere skade end gavn på dit brand pga. misforståelser.

Brug selvironi

Der skal ikke ret meget til for at træde nogle over fødderne, når det kommer til humor. Derfor er selvironi en meget populær humorform. Den viser nemlig, at du ikke er selvhøjtidelig, og den giver dig muligheden for at komme kritiske spørgsmål til livs på humoristisk vis.

Bryd mønstret

En anden måde du kan bruge humor på er ved at tage en meget traditionel setting og lave et overraskende element. Interview-formatet er let at bruge, fordi vi altid har en idé om, hvad interviewpersonen vil svare til spørgsmålet. Men hvad nu hvis personen svarede det helt modsatte? Eller gjorde noget helt uventet? Forargelse er en rigtig god vej til humor.

Overdrivelse

Et andet parameter, der er godt at slå på, er overdrivelse. Det går lidt hånd i hånd med selvironien, men er alligevel sin egen genre. En populær måde at bruge det på er ved at lave en overdrivelse af dit produkts effekt. Det kunne f.eks. være en hårvoks, der er så stærk, at den ikke kan komme ud igen, eller et produkt, der er så afhængighedsskabende, at man har det med overalt.

Det er altid en god idé at teste din humor af, inden du viser den frem til resten af verdenen. Humor kan nemlig være en sjov størrelse og meget individuel. Hvis du mangler inspiration eller nogle at sparre med, kan du altid give os et kald. Kontakt os her og lad os tage en snak om din markedsføring.

Pernille Thomsen

Content konsulent

8. december 2021

Læs vores andre indlæg

#Instagram
Læsetid: 5 min

Hvad er Instagram SEO?

Simon Binderup

Digital Marketing Specialist

#Instagram
Læsetid: 11 min

Ny eftertragtet funktion lanceret på Instagram

Helena Lillelund

Content konsulent

#SEO
Læsetid: 14 min

Hvad er god linkbuilding? (Guide 2023)

Simon Binderup

Digital Marketing Specialist